fbpx

Мобилна протетика

1. Тотална протеза

Е еден од начините на кои се лекуваат пациентите кои немаат ниту еден заб. Тоталната протеза ја покрива целата вилица. На овој начин се надокнадуваат сите изгубени заби и делови на алвеоларниот продолжеток со што се овозможува одлична естетика и фонација;

2. Парцијална протеза

Се вметнува на пациенти кои што имаат изгубено неколку заби во една вилица, при што парцијалната протеза се закачува за преостанатите заби во вилицата;

3. Протеза над импланти

Ова решение за пациентите е естетски прифатливо, овозможува одлична стабилност на протезата и добра орална хигиена. Најпрвин се поставуваат топчести импланти и потоа на нив се закачува мобилната протеза која може да се извади за убаво да се исчисти и повторно да се стави.

Кеј Маршал Тито 22/1

2000 Штип, Македонија

+389 32 391 654

Информации/Закажување

Работно време:

Пон - Пет: 8:30 - 19:30 Сабота: 08:30 - 13:30

Закажи онлајн

info@drdonevski.mk