fbpx

Ресекција на френулум

Ресекција на френулум (Френулектомија): Кај децата почесто, а кај возрасните поретко, ресичката (френулумот) може да предизвика дијастема (простор) помеѓу горните централни инцизиви заради висок припој. Во долната вилица пак, задебелениот френулум предизвикува потешкотии при подигање на јазикот, а во некои ситуации и предизвикува потешкотии при говорењето. Ресекција на френулумот претставува рутински зафат на сечење на френулумот кој се изведува безболно, со локална анестезија, без притоа да се остави било каков белег после зарастувањето.

Кеј Маршал Тито 22/1

2000 Штип, Македонија

+389 32 391 654

Информации/Закажување

Работно време:

Пон - Пет: 8:30 - 19:30 Сабота: 08:30 - 13:30

Закажи онлајн

info@drdonevski.mk