fbpx

Општа стоматологија

Забниот кариес претставува патолошки процес кој доведува до деминерализација на тврдите забни супстанци

Орална хирургија

Екстракцијата најчесто се врши во услови кога забот претрпел големо оштетување или распаѓање и не може да се спаси со третман на коренскиот канал

Ендодонција

Доколку забниот кариес прогредира и се продлабочи до забната пулпа (нерв), тогаш настанува воспалување на нервот

Протетика

Керамичка круна (навлака) се препорачува доколку на еден или повеќе заби постои губиток на забна супстанца

Имплантологија

Имплантот многу стабилно се поставува во коската со посебна процедура, а потоа на него се поставува коронка со што се добива вештачки заб

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД ОНЛАЈН И ДОБИЈ 10% ПОПУСТ НА СИТЕ УСЛУГИ

ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО СТОМАТОЛОШКА ОРДИНАЦИЈА

ПЗУ ДР. ДОНЕВСКИ

Преку традиција долга 25 години бевме присутни и ќе бидеме присутни во усовршувањето на Вашата насмевка. „ПЗУ Др.Доневски“ го мери успехот преку плејадата на пациенти кои одново и одново ни ја даават нивната доверба, а ние сме тука да не ја изневериме!

ГРИЖЕТЕ СЕ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ

ИНФОРМАЦИИ и НОВОСТИ

Нашиот тим на искусни стоматолози ќе се обиде преку споделување на корисни информации да ве запознае како најдобро да се грижите за вашето здравје и здравјето на вашите заби

Што е кариес?

Бактериско заболување на тврдите забни супстанци

Што е забен камен?

Меки или тврди наслаги на површината на забот кои се отстрануваат рачно или машински со помош на специјални инструменти.

Која е разликата помеѓу забен кариес и забен камен?

Кариесот е наповратен процес на деструкција на цврстите забни ткива, додека забниот камен претставува меки или тврди наслаги на површината на забот, најчесто во пределот во близина на гингивата.

Дали кариесот може да се излечи сам од себе

Не, бидејќи тоа е неповратен процес кој може да се излечи само со посета на стоматолог

Колку често треба да се посетува стоматолог?

Контрола на целото забало 2 пати годишно е оптимален број на посети на стоматолог.

Колку пати на ден треба да се четкаат забите?

Наутро после будење, навечер пред легнување и после секој оброк.

Што е имплант?

Имплантот е замена на коренот на забот кој недостасува којшто се фиксира во коската на горната или долната вилица. Потоа на него се прикачува забната коронка

Дали секој заб кој боли мора се вади?

Не, во некои случаи може да се спаси забот, со чистење на каналите на забот, нивно полнење и пломбирање, при што тој заб останува со нормална функција во вилицата.
ЗАПОЗНАЈТЕ ГО НАШИОТ ТИМ
Д-р Стојан Доневски
СПЕЦИЈАЛИСТ ПО ОРАЛНА ХИРУРГИЈА
Д-р Владимир Доневски
ДИПЛОМИРАН ДОКТОР ПО СТОМАТОЛОГИЈА
Д-р Ристе Доневски
ДИПЛОМИРАН ДОКТОР ПО СТОМАТОЛОГИЈА
Елена Саздова
МЕДИЦИНСКА СЕСТРА
КОНТАКТ

ИМАТЕ ПРАШАЊЕ ?

Имате забелешка или поставете прашање, нашиот тим ќе ви одговори во најбрз можен рок

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА

10% ПОПУСТ НА СИТЕ УСЛУГИ

  • Закажете преку нашата веб страна
  • Бесплатна консултација
  • Читање на рентген снимки

Кеј Маршал Тито 22/1

2000 Штип, Македонија

+389 32 391 654

Информации/Закажување

Работно време:

Пон - Пет: 8:30 - 19:30 Сабота: 08:30 - 13:30

Закажи онлајн

info@drdonevski.mk