fbpx

Залевање на фисури

Залевање на фисури

Е процес кој се врши на млади пациенти кај кои само што изникнале трајните бочни заби (моларите). Овие заби (моларите) имаат линиски вдлабнувања, кај кои е најпогодно создавањето на забен кариес. Самиот процес на залевање на фисури е потполно безболен. Најпрвин забот добро се изолира, потоа вдлабнатините (фисурите) се премачкуваат со 37,5% фосфорна киселина, која после 20 секунди се испира, потоа забот се суши, за на крај да се стави залевачот и се осветли.

Самата процедура не трае подолго од 5 минути за еден заб.

 

Кеј Маршал Тито 22/1

2000 Штип, Македонија

+389 32 391 654

Информации/Закажување

Работно време:

Пон - Пет: 8:30 - 19:30 Сабота: 08:30 - 13:30

Закажи онлајн

info@drdonevski.mk