fbpx

Здрава гингива

Добро орално здравје, добро целокупно здравје

Оралното здравје е витален дел од целокупното здравје. Истражувањата покажаа дека луѓето со послабо орално здравје (воспалена гингива или изгубени повеќе заби) имаат поголем ризик од кардиоваскуларни заболувања како срцев удар, а исто така и гастроинтестинални проблеми. Здрави непца Кај најголемиот број пациенти, гингивата е розева и мазна. Отечена, црвена гингива е лош и загрижувачки

Прочитај повеќе

Кеј Маршал Тито 22/1

2000 Штип, Македонија

+389 32 391 654

Информации/Закажување

Работно време:

Пон - Пет: 8:30 - 19:30 Сабота: 08:30 - 13:30

Закажи онлајн

info@drdonevski.mk