fbpx

ПРОМОЦИИ

Метало-керамички vs Безметални коронки

Што се коронки (навлаки) и мостови? Коронки (навлаки) се фиксни протетски надоместоци, вградени на еден заб или на забен имплант, кои ја покриваат забната коронка и и даваат еден нов, потполно природен изглед. Целта на една коронка (навлака) е да ја замени забната коронка која е оштетена од кариес, или забот е третиран еднодонтски. Мостовите

Прочитај повеќе

Што се забни импланти?

Забните импланти претставуваат цилиндрични штрафови кои се поставуваат во виличната коска како замена за извадените природни заби. Ние, во Пзу Д-р Доневски ги користиме имплантите од фирмата Schütz Dental од Германија, едни од најдобрите на пазарот кај нас. Тие се изработени од титаниум и се биокомпатибилни, односно не предизвикуваат алергиски реакции. Иако постојат повеќе начини

Прочитај повеќе

Млечни и трајни заби. Што треба да знаете?

Во овој блог ќе зборуваме за млечните и за трајните заби, за периодот на никнење, за хигиената… Млечните (бебешки) заби почнуваат да никнуваат од 6 месец па се до 2 или 3 година. Со тек на време, овие млечни заби се заменуваат со трајни заби- од 6-тата година, преку пубертетот, до 21-та година кога би

Прочитај повеќе

Кеј Маршал Тито 22/1

2000 Штип, Македонија

+389 32 391 654

Информации/Закажување

Работно време:

Пон - Пет: 8:30 - 19:30 Сабота: 08:30 - 13:30

Закажи онлајн

info@drdonevski.mk